top of page

WAAROM opruimen?

Meer en meer mensen beginnen in te zien dat een teveel aan spullen hen niet gelukkiger maken, wel integendeel. Less is more. Van de kleinste paperclip tot de grootste keukenrobot of grasmaaier: alles heeft een vaste en logische plaats nodig. Is dat niet het geval, dan ontstaan er plaatsen in je woning waar de rommel welig tiert, zoek je soms uren tevergeefs naar iets belangrijks en kan je elk weekend van vooraf aan beginnen met het (proberen te) creëren van orde.

 

Rommel kan je dagelijkse gang van zaken blokkeren en op je gemoed werken. Efficiënt opruimen kost wat moeite, vraagt om een goede voorbereiding en een doordachte aanpak, maar het goede nieuws is dat je nog jarenlang nageniet van het resultaat.

"clutter isn't just the stuff in our closet, it's anything that gets between you and the life that you want to be living"  (peter walsh)

HOE organiseren?

Samen categoriseren en sorteren we je spullen: wat mag de woning verlaten en wat is het bijhouden waard? Dit kan emotioneel wel eens lastig zijn, maar ballast loslaten brengt ook een gevoel van opluchting. Wat je bijhoudt, geven we een logische plek in je woning. Jij beslist hoe ver je wil gaan.

 

Daarnaast bekijk ik je interieur met een frisse blik: zit de flow goed of staat die kast of dat bed toch beter op een andere plaats of in een andere richting? Zou een meubel beter in het geheel passen (en dus meer rust creëren) mits een opfrisbeurt? We gaan zo veel mogelijk aan de slag met gerief dat er al is. Heb je nog restjes verf of hout, dan recupereren en recycleren we die zo veel mogelijk.

 

Komen we tot de conclusie dat een extra kast of ander opbergsysteem noodzakelijk is, dan kan ik een meubel op maat maken en naar jouw smaak maken of uitzoeken wat er in de handel te verkrijgen is.

 

Tot slot help ik als interior changer je gewoontes te veranderen zodat jij je huis voortaan rommelvrij kunt houden. Kortom: we pakken je interieur én je eigen ‘binnenkant’ aan.

bottom of page